یادداشت:
طی چند سال اخیر بطور متوسط بیش از 120 هزار هکتار از اراضی مناطق معتدل و گرم کشور به کشت ارقام بهاره کلزا اختصاص یافته است. همواره یکی از دغدغه های کشاورزان استفاده از رقم مناسب جهت کشت با درنظرگرفتن عواملی نظیر: دیم یا آبی بودن زراعت، کیفیت خاک زراعی، تناوب کشت، تنش های محیطی، حساسیت به آفات و بیماری ها و در نهایت تولید محصول می باشد.
عمده سطوح زیرکشت کلزا بهاره کشور اختصاص به ارقام محدود هیبرید داشته و با وجود معرفی ارقام جدید با پتانسیل تولید بالا و محتمل به تنش های محیطی به علت عدم ترویج مناسب و اطلاع رسانی به کشاورزان و همچنین عرضه محدود ارقام جدید در سطح کشور امکان بهره برداری از این ارقام محدود بوده است.
رقم بهاران در سال 1400 توسط موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور معرفی و توسط شرکت گلاره کلهر مدلل از سال 1401 تکثیر و در اختیار کشاورزان مناطق گرم جنوب و معتدل شمال کشور قرار گرفته است. این رقم در مناطق لب شور و دارای کیفیت متوسط اراضی جنوب غرب خوزستان و ایلام تا اراضی مستعد منطقه دزفول و مناطق جلگه ای استان های مازندران و گلستان در بیش از 2000 هکتار از اراضی کشاورزان توزیع و با صفات مثبت زراعی نظیر یکنواختی، تحمل تنش های غیرزنده و اجزای عملکرد بالا موجب رضایتمندی کشاورزان گردیده است.
گزارش عملکردهای بالای 2.5 تن در هکتار در اراضی لب شور توسط کشاورزان مناطق دهلران و شادگان و 4 تن در هکتار در اراضی شمال خوزستان پتانسیل بالای تولید رقم بهاران را نشان می دهد. در سال جاری بذر گواهی شده رقم بهاران توسط شرکت گلاره کلهر مدلل در مناطق دشت عباس و موسیان استان ایلام، استان خوزستان، گلستان و مازندران عرضه می شود.
ثبت نظر