زراعت سویا به عنوان یکی از کشت های قدیمی در استان های شمالی و غرب کشور شناخته میشود. با توجه به رکوردهای تولید محصول سویا در دهه 80 شمسی در کشور هم اکنون سطح زیرکشت این زراعت به علل متعدد کاهش یافته است. از جمله عللی که منجر به کاهش کشت این زراعت سودمند برای خاک و تناوب گردیده می توان به کاهش کیفیت بذور عرضه شده به کشاورزان در سنوات اخیر، عدم تحقیقات کاربردی و عرضه مستمر ارقام جدید متحمل به تنش هایی که متناسب با اقلیم باشد اشاره کرد که در نهایت منجر به کاهش تولید محصول در هکتار و کاهش قابلیت رقابت پذیری زراعت سویا با سایر کشتها در کانون های تولید سویا در کشور شده است.
با توجه به حساسیت بالای بذر سویا به عوامل خارجی و پوسته نازک آن، رعایت دستورالعمل های مربوط به برداشت محصول بذری، حمل، پروسس، تیمار بذر و پاکت گیری نقش بارزی در کیفیت بذور نهایی خواهد داشت. عوامل مذکور در کنار پتانسیل ژنتیکی رقم تعیین کننده میزان عملکرد محصول تحت کشت بذر تولید شده در مزارع کشاورزان خواهد بود.
شرکت گلاره کلهر مدلل طی پنج سال گذشته همواره تلاش کرده با رعایت دستورالعمل های کنترل و نظارت بر مزارع بذری سویا و بررسی کیفی محصول بذری در آزمایشگاه های کنترل کیفی خود و بهره برداری از ارقام با پتانسیل تولید بالای محصول نسبت به احیا زراعت سویا در کشور اقدام نماید. بدین منظور دقت و حساسیت زیادی در مراحل مختلف از تحویل محصول تا بسته بندی نهایی مدنظر قرار گرفته است.
در سال جاری تاکنون به میزان 140 تن محصول بذری سویا از 5 رقم و 3 طبقه بذری تحویل ایستگاه پروسس بذر شرکت گردیده که از فروردین ماه به کشاورزان در استان های مازندران، گلستان و خوزستان عرضه خواهد شد./
ثبت نظر